Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2011 20:51 - Човека, земята, вселената, извънземните Част 1
Автор: sland Категория: Други   
Прочетен: 6111 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 07.04.2011 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  От дълго време има желание да пиша за космоса, за човека, за земята, за тяхното сътворение. От предавания, статии, разговори си напрвих много изводи. За жалост са все още разхвърляни и недоказуеми, но затова е част 1ва, кой знае колко още ще променя мнението си.
  В тази част ще говоря за извънземните, моите мисли, моето мнение, моите разсъждения:

image

Ще кажа направо какво мисля, какво е моето мнение. Извънземни не съществуват, никога извънземно като това не е стъпвало на земята, нито се е вселявало в нас за да изучава човечеството, нито ни е отвличало, нито скоро ще стане подобно нещо. Сега като пиша това, разбирам колко е необятна тази тема. Манията по извънземните започна късното начало на миналия век, започнаха да падат летящи чиний, започнаха да отвличат извънземни, чакахме ги на летище Щръклево Русенско, говорихме си с тях. Започнахме да правим филми за тях, толкова ли нямаме въображение, че приличат досущ на хора? За щастие благодарение на науката и научните предавания, тази мания по тях започна да отминава и остана в главата на неуките и елементарни хора възможността да са ни посещавали извънземни.
  Защо мисля така? Първото, което ми идва на ум е това, че те приличат на нас, само с този факт могат да се докажат много неща. Запознатите с психологията знаят отговора. Аз не мога да го дам научно, затова ще разсъждавам по друг начин. Вселената е създадена преди повече от 13 милиарда години от големият взрив.
image

Нашата планета земя е създадена от преди 4.5 милиарда години, живота на земята е от преди 3.8 милиарда под формата на микро организми, като не се забелязва почти никаква еволюция в продължение на 1 милиард години. Едва преди 530 милиона години в периода Камбрий се е зародил живот в океаните и първите същества са  Haikouichthys, Trilobites, Jellyfish и Anomalocaris. На кратко в следващите периоди те стъпват на земята, но преди близо 300 милиона години според учените катаклизъм на Земята породен от вулканично изригване, голяма част от живота на земята изчезва. Така преди 260 милиона години се появяват динозаврите.
image  Така 160 милиона години комета унищожава 95% от живота на земята, според учените. Идва ред на бозайниците преди около 190 000 милина години, какво се оказва, че имало бозайници по времето на динозаврите. Така те са тези 5%, които оцеляват. А преди 10 милиона години се появява човекоподобно създание, като маймуната, живеещо по дърветата. За 200 хиляди години от появата на хомосапиенса в Африка, човека е еволюирал до такава степен, че се е превърнал в творение на вселената имащо способност да управлява и борави със съставните части на всичко около нас.  Ще кажете, че човек не може да управлява природата, не може, но може да се нагажда според нейните "настроения". Така накратко: за да се появи създание на тази планета, което да може да управлява и използва съставните части на вселената е трябвало да минат близо 4.5 милиарда години. Като се има и предвид, че ние сме в крайна галактика на вселената след големият взрив и че все близо до неговия център се случват невероятни процеси свързани с огромна енергия, такъв живот познат на нас, едвали съществува там, още по-малко да прилича на нас хората, които изглеждаме така само от 200 000 години.
В заключение ще кажа, егоистично е да се мисли, че няма и друг живот във вселената, няма доказателства, но съм сигурен, че има, също съм сигурен обаче, че той не прилича на хората, както на външен вид, така и на умствен капаците. Ние сме най-велико творение на вселената, творение, което може да твори!

Това бяха на кратко и разхвърляно, моите мисли, дано някой нещо е разбрал и да ме извини за грешки. Темата е отворена и с радсот ще я дискутирам с хора на същото, противоположно и различно мнение.

aportal.pomen.net/ Филмите на актьора... И за първи път в България категоризация според настроението на филма!



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Напълно съм съгласен с твоите ра...
07.04.2011 23:26
Напълно съм съгласен с твоите разсъждения. Аз мисля по същия начин. Имам и много постинги по същитте въпроси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sland
Категория: Лични дневници
Прочетен: 164096
Постинги: 34
Коментари: 140
Гласове: 128
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930